onsdag 2 mars 2011

I väntan på våren

De senaste månaderna har flugit iväg och bloggandet har tyvärr hamnat på efterkälken när resande och en växande bebis har tagit alltmer tid i anspråk. Nu väntar dessutom en ny, spännande äventyr runt hörnet och bloggen kommer att ändra karaktär under några månader.

Europa kommer dock fortfarande vara huvudtemat men nya perspektiv och oftare uppdateringar utlovas. Låter det kryptiskt? Kanske, men den som läser får se..

Och fram tills dess längtar vi till våren, både den utanför fönstret och den som förhoppningsvis kommer att känneteckna en ny begynnelse för de forna totalitära regimer i Nordafrika. Dominobrickorna verkar ha satts i rörelse och min stilla förhoppning är någonstans att den inte stannar i Nordafrika utan sprider sig ännu längre. Belarus, Burma, Kuba, Zimbabwe...kanske en dag till och med Nordkorea?

Våren kommer till slut även när man tror att vintern varar för evigt, oavsett hur hård och kall den varit. Kan man hoppas på detsamma när det gäller övergången till demokrati?

1 kommentar:

  1. Ja, det får vi hoppas. Demokratiseringsprocessen i bland annat Nordafrika och Mellanöstern är verkligen i rörelse. Vi ser fenomenet i land efter land: Tunisien, Egypten, Jemen, Bahrain, Oman, Libyen, Jordanien, Iran etc. Kinas sätt att reagera på de pågående jasminrevolutionerna i Mellanöstern tyder på uppenbar oro, och det är uppenbart att internet, Facebook och Twitter bland annat har varit och är massmediala fenomen som i dessa lägen betraktas som suspekta och farliga. Icke desto mindre får vi sannerligen hoppas att demokratiseringen sprider sig, precis som du säger.

    Mvh, Anders Moberg

    SvaraRadera