måndag 23 februari 2009

EU och FS


Idag vigdes hela dagen åt EU, eller snarare en EU utbildning som ordnats för oss EU kandidater. Det hanns med mycket, både i form av politiska huvudfrågor, hur man jobbar med media, hur man tar fram en kommunikationsstrategi och sedan fick vi en snabb djupdykning i miljöfrågor, ekonomiska frågor och kampen mot den organiserade brottsligheten. Det kändes roligt att dels känna igen mycket och dels att se att man kan lära sig något nytt.


Dessutom är sådana tillfällen utmärkta för att lära känna nya personer som brinner för liknande saker och som man kan samarbeta med i framtiden. Sedan är det otroligt roligt att det nu verkar vara så många som börjat engagera sig i människohandelsfrågan. När jag fick förfrågan om att skriva människohandelsavsnittet på vårt Europapolitiska program trodde jag aldrig att det skulle bli ett av partiets huvudfrågor i kampanjen så det känns minst sagt roligt att nu se min hjärtefråga så högt upp på agendan.


En annan fråga som berör närmast alla är miljön och där hade Nina Ekelund en fantastiskt matnyttig och lärorik snabbföreläsning. Hennes engagemang smittar verkligen och man kan verkligen inte göra annat än att vilja ta över stafettpinnen och jobba outtröttligt för dessa frågor även i Bryssel.


Nu är det FS med kvinnoförbundet över telefon...och hur roligt är inte det - att börja dagen med en hjärtefråga (EU) och avsluta med en annan (jämställdhet)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar